Facebook komt met iets nieuws: profielvideo's!

Geplaatst op 13-01-2016

Facebook is bezig met een geheel nieuwe functie. Binnenkort is het voor personen en bedrijven mogelijk om een profielvideo toe te voegen in plaats van een profielfoto.

Profielvideo van 7 seconden

Bewegend beeld spreekt meer aan dan stilstaand beeld. Vanuit die gedachte is deze stap een logische. Voor bedrijven een kans om een betere eerste indruk achter te laten behalve hun logo. Denk aan een korte impressie video om meer van je onderneming te laten zien. Een goede en professionele video met de juiste content zal jouw klanten nog meer informeren.

Hoe maak je een filmpje voor Facebook?

Mocht je niet de apparatuur hebben om zelf te gaan filmen, hebben wij een oplossing. Met de camera van je smartphone kom je namelijk al een heel eind. Deze beelden kun je vervolgens zelf monteren met verschillende (gratis) apps. Wij zetten ze voor je op een rij:

1. Flipagram
Met deze app kun je in korte tijd foto’s afspelen tot een filmpje. Hiermee is het dus heel goed mogelijk om op een makkelijke manier een stopmotion filmpje te maken.
Download in de Playstore
Download in iTunes

2. Picplaypost
Dit is een app waarmee je meerdere filmpjes/foto’s tegelijkertijd kunt laten afspelen binnen één collage kader. Elk filmpje/foto heeft een apart vak binnen dit kader. Op deze manier kun je in een oogopslag meerdere (en evt. bewegende) beelden tegelijk laten zien.
Download in de Playstore
Download in iTunes

3. Replay
Replay is een filmbewerkingsapp. De app is heel gebruiksvriendelijk en laat je in een paar makkelijke stappen een filmpje in elkaar monteren. Je kunt ook gebruiken maken van de filters en beeldeffecten die aanwezig zijn in de app, een aantal hiervan zijn gratis en een aantal betaald. Het bestaande geluid van de filmpjes kan makkelijk bewerkt worden en/of er kan bestaande muziek uit de app toegevoegd worden.
Download in de Playstore
Download in iTunes

4. iMovie
Deze app is special voor apple producten. Op de macbook is deze al standaard aanwezig maar voor de Iphone moet deze nog aangeschaft worden. Het is een app waarmee je films gemakkelijk kunt editen ook als je nog een beginnerling bent.
Download in iTunes

5. Magisto
Zij omschrijven zichzelf als ‘de magische videobewerker’. Nadat je jou gefilmde stukjes hebt geselecteerd kun je een edit stijl kiezen en de muziek die je hierbij wilt hebben. De app voegt alles vervolgens zelf samen tot het eindresultaat.
Download in de Playstore
Download in iTunes

Binnenkort ook in Nederland

Op dit moment wordt de video-functie uitgerold in de VS en UK. Binnenkort zal deze functie ook geleidelijk worden uitgerold in Nederland. Wat vind jij van deze nieuwe functie? En ga jij deze ook persoonlijk of voor je onderneming inzetten? Laat het ons weten! En voordat je hiermee aan de slag gaat voor je bedrijf, zorg ervoor dat je deze 5 fouten op Facebook voorkomt!

 

Deel dit bericht:

Google Analytics 4: de toekomst van analytics

Google Analytics 4 de nieuwe versie van Google Analytics is vanaf nu beschikbaar. De nieuwe versie verschijnt in de v...

Lees meer

Je eigen webshop op social media

Facebook introduceert dit jaar verschillende gratis tools om kleine lokale bedrijven die in gevaar komen door de coronacri...

Lees meer
Archief
 • Google campagnes, gericht op conversie

  Google campagnes, gericht op conversie

  Google campagnes, gericht op conversie

  Lees meer
 • Gratis Online Marketing Check

  Gratis Online Marketing Check

  Hoe goed scoort jouw website en Online Marketingstrategie?

  Aanvragen
 • Ronnie Degen, eigenaar Hotel de Achterhoek Ronnie Degen, eigenaar Hotel de Achterhoek

  "Dankzij PasQuality in aanraking gekomen met Google Adwords. En het werpt duidelijk de nodige vruchten af!"

 • Jordy Jas, eigenaar Balloonzone.nl Jordy Jas, eigenaar Balloonzone.nl

  "Dankzij de Adwords-campagne van PasQuality kregen we in de 1e maand al 5x meer omzet binnen!"

 • Wim Hendriksen, eigenaar Van Rooij Gorinchem Wim Hendriksen, eigenaar Van Rooij Gorinchem

  "In de 1e maand kregen we al 7 offerte aanvragen binnen, zonder enige promotie!"

 • Sjoerd Wijtzes, Sales consultant DTG Sjoerd Wijtzes, Sales consultant DTG

  "Ik heb Pascal mogen ervaren kortom als: een vakkundige, hard werkende collega met sterk analytisch vermogen!"