RLSA campagne: wat kun je ermee?

Geplaatst op 11-02-2016

Remarketing is iets waar iedereen (ongevraagd) mee te maken krijgt. Vaak zijn dit banners die je op website voorbij ziet komen nadat je op een bepaalde website of pagina bent geweest. Dit noemen we remarketing in het displaynetwerk. Het is ook mogelijk om remarketing in te zetten in het zoeknetwerk.

Displaynetwerk vs Zoeknetwerk

Het lijkt een klein verschil, maar dat is het zeker niet. Waar het displaynetwerk bestaat uit partner websites van Google, kun je het zoeknetwerk zien als Google zelf. Het netwerk waar je dus zelf actief zoekt. Remarketing in het displaynetwerk uit zich in banners op websites als Telegraaf.nl, Youtube.com en Buienradar.nl. Op deze websites ben je niet op zoek, maar kun je wel opnieuw getriggerd worden door een banner.

RLSA: Remarketing for Search Listing Ads

Remarketing for search listing ads, kortweg  RLSA, werkt iets anders. Hier targetten we mensen die actief zijn in het zoeknetwerk. Dit lijkt verwarrend. Daarom een praktijkvoorbeeld:

Michiel is op zoek naar een hotel in Amsterdam. Via Google.nl vind hij een leuk, romantisch hotel voor hem en zijn vriendin. Hij heeft zijn kamer geselecteerd, komt in de boekingsmodule en bedenkt zich opeens dat hij op dat moment geen betaling kan uitvoeren. Een paar dagen later heeft hij met zijn vriendin overlegd en wilt hij gaan boeken. Hij is alleen de naam van het hotel vergeten. In Google typt hij ‘hotel in amsterdam’ in.

Dankzij de instellingen van de RLSA campagne, worden alle verlaters uit de boekingsmodule in een aparte doelgroep geplaatst. Als deze mensen nogmaals in Google gaan zoeken, willen we 50% meer bieden dan de normale Adwords campagne. Deze doelgroep is namelijk erg waardevol. Door deze bodaanpassing komt onze advertentie bovenaan te staan. Michiel ziet dit, herkent de naam van het hotel, klikt en rondt de boeking af. Zonder de RLSA campagne had de advertentie misschien niet bovenaan gestaan of misschien zelfs helemaal niet vertoond.

Resultaten

Door een bodaanpassing te doen, zullen de kosten per klik misschien iets stijgen. Maar is dit heel erg als de doelgroep op dat moment al verder is geweest dan de oriënterende fase? In onderstaand voorbeeld is te zien dat de resultaten het waard zijn.

Het doorklikpercentage (CTR) is iets hoger dan normaal. De kosten per klik (CPC) zijn iets hoger, 59 cent in de RLSA tegenover 42 cent in de ‘normale’ campagne. Vooral interessant: de kosten per conversie zijn bijna 2x zo laag: € 24,96 per conversie tegenover € 41,40 in de normale campagne. Ook het conversieratio is ruim 2x zo hoog. Oftewel, per klik betalen we iets meer, maar dat verdienen we ruim terug in het aantal conversies en de revenue die daaruit voortvloeit.

RLSA campagne - PasQuality

 

Deel dit bericht:

Google Analytics 4: de toekomst van analytics

Google Analytics 4 de nieuwe versie van Google Analytics is vanaf nu beschikbaar. De nieuwe versie verschijnt in de v...

Lees meer

Je eigen webshop op social media

Facebook introduceert dit jaar verschillende gratis tools om kleine lokale bedrijven die in gevaar komen door de coronacri...

Lees meer
Archief
 • Google campagnes, gericht op conversie

  Google campagnes, gericht op conversie

  Google campagnes, gericht op conversie

  Lees meer
 • Gratis Online Marketing Check

  Gratis Online Marketing Check

  Hoe goed scoort jouw website en Online Marketingstrategie?

  Aanvragen
 • Ronnie Degen, eigenaar Hotel de Achterhoek Ronnie Degen, eigenaar Hotel de Achterhoek

  "Dankzij PasQuality in aanraking gekomen met Google Adwords. En het werpt duidelijk de nodige vruchten af!"

 • Jordy Jas, eigenaar Balloonzone.nl Jordy Jas, eigenaar Balloonzone.nl

  "Dankzij de Adwords-campagne van PasQuality kregen we in de 1e maand al 5x meer omzet binnen!"

 • Wim Hendriksen, eigenaar Van Rooij Gorinchem Wim Hendriksen, eigenaar Van Rooij Gorinchem

  "In de 1e maand kregen we al 7 offerte aanvragen binnen, zonder enige promotie!"

 • Sjoerd Wijtzes, Sales consultant DTG Sjoerd Wijtzes, Sales consultant DTG

  "Ik heb Pascal mogen ervaren kortom als: een vakkundige, hard werkende collega met sterk analytisch vermogen!"